Klezmer masterklasser

En unik anledning for musikere og sangere

WORKSHOPS & MASTERKLASSER MED KJENTE KLEZMERMUSIKERE

Jødisk Museum i Oslo starter denne høsten med arrangementer som inngår i prosjektet «Yiddish far ale» – et  tre-årige kultursamarbeid JMO har inngått med Bente Kahan Foundation i Wroclaw.

En del av prosjektet som er et EØS-finansiert prosjekt, dreier seg om musikk, instrumental og vokal innenfor den jødiske kulturarv. Høsten 2013 ønsker Jødisk Museum i Oslo, Jødisk Kulturfestival i Trondheim og Bente Kahan Foundation musikere velkommen til masterklasser og workshops med den kjente klezmer-klarinettisten Helmut Eisel.

Eisel vil undervise i klezmer-improvisasjon, særlig inspirert av Grieg og Chopins verk. Siden 1989 har han samarbeidet med den verdenskjente klarinettisten Giora Feidman på plateinnspillinger, konserter og workshops. Gjennom årene har Eisel utviklet sine egne improvisasjonsmetoder, som blir  presentert  i disse seminarene.

Undervisningen vil være på engelsk. Deltakelse er gratis, men det er begrensede plasser. Søknader sendes til kontaktpersonene for hver masterklasse.

Masterklassene vil foregå i Wroclaw, i Trondheim og Oslo i henholdsvis i august , september og oktober.

Wroclaw:

• 19-25. august 2013. Masterklasser med Helmut Eisel for alle instrumenter. Avsluttende konsert i White Stork-synagogen siste dag. 6 norske musikere kan delta.
    Kontakt: info(at)fbk.org.pl
    Alle utgifter blir dekket av prosjektet.

Trondheim:

• 2. september 2013. Masterklasse med Helmut Eisel for alle instrumenter.
    Kontakt: info(at)jkfest.no

Oslo:

• 4. oktober 2013. 10-16.00. Workshop/Master-class med Helmut Eisel for klarinettister.
    Norges Musikkhøgskole.
    Kontakt: bjorn.c.nyman(at)nmh.no
  • 5. oktober 2013. 9.30-16.00. Workshop/master- class med Helmut Eisel for alle instrumenter og stemmer.
    Norges Musikkhøgskole.
    Kontakt: steinar.ofsdal(at)nmh.no
  • Konsert: «More than Klezmer»
    I Oslo arrangeres  stor konsert med Helmut Eisel og hans egne musikere.
    Fredag 4. oktober kl. 19.00 i  i Levinsalen, Norges Musikkhøgskole, Slemdalsvn 11, Fri adgang.

23. – 31. august 2014

• “Di Yiddishe Mame un andere froien” – en jiddish sang – workshop med Bente Kahan I Wroclaw.
    Alle kostnader betales av prosjektet.

Kontakt:  info(at)fbk.org.pl

Ministerstwo KulturyNorsk logo. EØS-midlene