Europeisk jødisk kulturdag

Søndag 4. september markeres Europeisk jødisk kulturdag i jødiske museer og miljøer og hele Europa, også i Jødisk Museum i Oslo.

Dagen begynner kl. 13.00 med teaterforestillingen «Sand mellom tærne», basert på en sann historie fra Amsterdam under andre verdenskrig. Forestillingen passer for alle fra 10 år.

Etterpå serveres det mat i museets bakgård mellom 14.00 og 16.00. Museets Venneforening står for hjembakst, og bandet Calmeyers Kapelye, dannet for anledningen, underholder med klezmermusikk.  Les mer her. 

Temaet for årets Europeisk jødiske kulturdag er jødiske språk, hvilket har satt sitt preg på hele festivalen Jødiske kulturdager i år. Gjennom film og musikk kan publikum på fredag og lørdag høre ulike jødiske språk, og på søndagen får man mulighet til å lære mer verdens jødiske språk av engasjerte forskere og formidlere.

Klokken 16 forteller Dr. Sarah Bunin Benor om de mange ulike jødiske språk som finnes i diaspora, og deretter diskuterer hun jødisk-svensk, judeo-arabisk og jødisk-amerikansk med Olav Gjertsen Ørum og Patric Joshua Lebenswerd. Les mer om foredraget her og panelsamtalen her.

Hvert av arrangementene koster 50,-, men det er anledning til å kjøpe en heldagsbillett for 100,-, som inkluderer teater, foredrag, panelsamtale og mat.